2017. augusztus 14., hétfő

Karakterek: Gary

Ahogy ígértem, egyenként bemutatjuk a főbb karaktereket – persze sajátos módon.
Nem szeretnénk idő előtt felfedni a történet titkait, ezért úgy gondoltuk, csak annyit árulunk el, amennyi éppen elég ahhoz, hogy benyomást szerezzetek róluk.

Először ismerkedjetek meg Garyvel, úgy ahogyan Csenge megrajzolta, és ahogyan én elképzelem, milyen lenne alsó tagozatos kisgyerekként. A ti dolgotok elképzelni középiskolás fiatalként.
Aki pedig később a történettel is megismerkedik, megtudhatja, milyen fiatallá érik majd.

Gary


Ha kisebb lenne, és az osztályomba járna, biztosan sok ősz hajszálat köszönhetnék neki, vagy dús rózsabokrot – éppen milyen napom van.

Úgy sejtem, hogy gyakran ő lenne az utolsó, aki beáll a sorakozóba, mert valami biztosan elvonná a figyelmét az öltözködésről. Mondjuk a sál keresése, amit feltehetően elnyelt a föld vagy ellopott valaki – nyilván utóbbi. A tolvajt mindenképpen meg kell keresni, mégpedig azonnal, bárhol is vagyunk.

Állandóan rendezgethetnénk kacér kócait, hogy lássa, amit ír. Aztán amikor a tövig rágott ceruza vége fájdalmasan beleakadna a rácsavarintott tincsekre, rövid ideig rájönne, hogy az nem hajcsavaró – de akkor miért is vette kézbe?

Nyilván fel sem tűnne neki, ha fordítva húzná fel a pólóját; talán még mókásnak is találná, hogy elöl lifeg a címke és nem hátul kandikál ki.

De ha valakinek nincsen zsebszösz a zsebében, hát az Gary; előbb morzsolgatja szét az anyagot, minthogy összegyűlhetne benne bármi.

Szerencsére Gary már tizenöt éves, szóval a cipzárját fel tudja húzni önállóan. Állítólag.

Azt nem árulom el, mit szorongat a képen a kezében, és hogy mi hullik az égből ☺

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése